top of page
fastemat.png

soppor

Röd linssoppa

Röd linssoppa

Inget är så bra under fastetid som röd linssoppa! Den går snabbt att göra, är mättande och billig. Gör en stor sats och ät resterna som röra på bröd eller som en pastasås nästa dag eller två dagar senare! Vill man kan man tillsätta riven eller skivad morot, skalad och tärnad potatis, spenat eller kanske curry.

”Pizzasoppa”

”Pizzasoppa”

Det luktar faktiskt lite pizza om den här soppan även om det enda som påminner om pizza är tomat och oregano! Men kanske namnet och lukten kan få någon mer att äta den… Den är hur enkel, billig och god som helst! Vill man göra den mer mättande och matig kan man tillsätta kokta vita bönor. Har man inte tillgång till rosmarin och timjan kan man förstås bara hoppa över det.

Mustig ärtsoppa

Mustig ärtsoppa

Ärtsoppan är avskriven som den är från paketet med gula svenskodlade ärtor, bara fläsket är borttaget. Gör dubbel sats för en stor familj eller frys in eller ät flera dagar. Den är nästan bättre dagen efter man lagat den. Godare än vad du kunde tänka dig och väldigt mättande!

Soppa med gröna linser

Soppa med gröna linser

En linssoppa som är fantastisk i sin enkelhet! Lägg till lite gräslök, persilja eller fryst spenat för lite extra grönt efter tycke. Receptet är utan olja men man kan man förstås tillsätta det om man vill. Rester kan med fördel användas i en tomatsås till pasta till exempel.

bottom of page