Linsbiffar
Man kan få behöva tala om för någon att detta verkligen är fastemat och inte köttfärsbiffar! Krydda med det du tycker om, tex tacokrydda ger bra smak. Eller bara salt och peppar. Servera i hamburgerbröd eller rostbröd med ketchup eller tillsammans med potatismos.
Ca 20 biffar
Ingredienser
4 dl gröna linser
2 medelstora potatisar
½ riven lök
1,5 dl ströbröd
½ tsk salt
Valfri kryddning, tex kinesisk sojasås, chilisås, cayennepeppar, tacokrydda, BBQ-sås el.dyl.
Gör så här
Skölj linserna. Skala och skär potatisen i bitar.
Koka linserna och potatisen tillsammans i ca 1,5 liter vatten i ca 30 minuter.
Häll av ev överflödigt vatten.
Mosa linserna och potatisen och tillsätt övriga ingredienser. Tillsätt mer ströbröd om blandningen är för blöt. Det går bra att tillsätta tex riven morot, hackad persilja, sesam-, solros- eller linfrö om man vill.
Forma till biffar och stek i olja tills de får fin färg.
Det går bra att frysa in rester och ta fram vid annat tillfälle.