top of page

Fastan inför Kristi födelse har börjat!

Idag börjar fastan som förbereder oss för Kristi födelses fest! För de Ortodoxa kristna är denna fastetid kanske lite extra svår för att övriga världen förbereder sig för jul på just det motsatta sättet: genom att äta, köpa och konsumera. Låt det inte göra oss modfällda utan istället uppmuntra varandra och oss själva att förbereda oss på ett annat sätt, nämligen så som våra heliga fäder föreskrivit för oss.


Fastan är ju inte bara ”matregler” utan bör kombineras med ett fördjupat andligt liv i bön, andlig läsning och kyrkobesök. Vi måste be om Guds hjälp för att klara av fastan för utan Honom kan vi ingenting göra.


Det är inte svårt att hitta fastemat i butikerna i våra dagar, det finns många veganska produkter att välja mellan. Men fastan innebär inte att vi ska köpa dyr veganmat utan istället bör vi välja att äta enklare och billigare och låta de pengar vi sparar genom fastan gå till de fattiga och behövande.


Det finns mycket enkelt och billigt man kan laga under fastan som ändå är gott, näringsrikt och mättsamt. Vi kommer inom de närmaste dagarna att presentera några sådana recept på en ny del av vår hemsida.


Vi önskar alla en välsignad fastetid och andlig förberedelse för Kristi födelses fest!


Comments


bottom of page