top of page

Vitkål- och morotsfräs

Det här receptet kan göras enkelt men också varieras genom att tillsätta tex paprika eller rivna rotfrukter. Det är lite svårt att ange exakt hur mycket vitkål man ska ta, men mer än man tror eftersom den krymper i tillagningen.

4 portioner

Ingredienser

  • Ordentligt med riven vitkål

  • 2 rivna morötter

  • 1 hackad gul lök

  • 1 tetrapak kokta kikärtor

  • salt

  • olja

Gör så här

Fräs den hackade löken en stund i olja i en stor stekpanna, stekgryta eller kastrull.

Tillsätt sedan den rivna vitkålen och morötterna.

Låt fräsa tills vitkålen och morötterna är mjuka, ca 10-20 min. Vänd då och då.

Tillsätt kikärtorna och låt dem bli varma. Smaka av med salt.

Servera med ris, bulgur eller couscous.

© 2025 Stockholms Ortodoxa stift

Ἐκκλησία Γνησίων Ὀρθοδόξων Χριστιανῶν τῆς Ἑλλάδος

bottom of page