Möte i församlingshemmet lördag 17/30 dec

Det har kommit till vår kännedom att Facebook sidan ”S:ta Maria Grekisk-ortodoxa kyrkan i Södertälje”, vilket är Fader Jean Mansours fd församling i Södertälje under Antiokias patriarkat, skriver att gudstjänster ska äga rum hos oss i Vårberg på lördag kl 10. Vi vill härmed meddela att detta INTE stämmer.

Det som stämmer är att personer som är intresserade av vår synod i Sverige och vår församling är inbjudna för ett broderligt samtal i församlingslokalen om vad det skulle innebära att övergå till vår jurisdiktion. Mötet kommer att ledas av Fader Anders, som är ansvarig för vårt stift i Sverige och som representerar vår Metropolit Kyprianos, och stiftets övriga prästerskap, Fader Stefan och Fader Alexander. Möjlighet till översättning till arabiska kommer att vara möjlig.